En guide för hur du tina kyckling säkert

En guide för hur du tina kyckling säkert
Source: thelinkery.com

Det finns många sätt att smälta kyckling. Men när det gäller kötthygien är vissa metoder bättre än andra. Här är våra tips om hur man smälter kyckling på bästa möjliga sätt.

tina kyckling är mycket bättre

I ett upptaget kök kan det vara frestande att smälta frysta kycklingprodukter på köksbordet. Men om du smälter kycklingen vid rumstemperatur låter du bakterierna spridas.

Istället rekommenderar vi att smälta köttet i kylen, där låga temperaturer ger bakterierna en svår arbetsmiljö. Att smälta något i kylen samtidigt är mycket känsligt för köttet, vilket bättre bibehåller sin naturliga juice, smak och konsistens – och i slutändan ger du produkten med utmärkta resultat.

Att plantera kyckling i kylen tar vanligtvis 1-2 dagar beroende på storlek (cirka fem timmar per 500 gram). Så det är inte den mest flexibla metoden, men lyckligtvis är det lätt för oss att ta våra produkter i en påse kontinuerligt eftersom de snabbt fryser ner på egen hand.

Snabbsmältning i (kallt) vatten

Vi vet dock att köksrörlighet och energi kan sticka ut bland de bästa avsikterna, och ibland kan du behöva tina kyckling produkter snabbare än ett rimligt kylskåp.

I sådana fall rekommenderar vi att du tar de produkter du behöver och smälter dem i en behållare med kallt vatten. Här är det viktigt att lägga produkterna i en förseglad påse så att vattnet inte förstör vävnaden och skapar bakterier i köttet.

På detta sätt smälter köttet efter ca. 2-3 timmar bör du dock räkna hela kycklingarnas livslängd. Du måste också byta vatten var 30: e minut så att köttet inte når den temperatur som kan få bakterier att spridas. Det är också anledningen till att du inte ska smälta produkter i varmt vatten, eftersom det är en öppen inbjudan till bakterier.

Snabb lösning

Osäkerhet är en del av det professionella köket, och om du får slumpmässiga beställningar finns det några andra alternativ du kan använda. Vi ser emellertid dessa som brådskande lösningar och vi rekommenderar tydligt de två sista metoderna.

En mikrovågsugn är ett sätt, om du behöver det är det mycket snabbt. Om du väljer den här lösningen, se till att förbereda köttet omedelbart efter smältningen, eftersom mikrovågsugnen börjar tillagningsprocessen. Tänk också på att denna metod kan påverka köttets smak och struktur.

Ett annat alternativ är inte att smälta produkterna alls utan att förbereda dem direkt från isen. Det tar cirka 50 procent längre om produkten smälts. Denna metod beror dock på vad du ska använda produkten till. Det kan fungera bra om köttet används till rätter som ska kokas lätt, medan det motsatta inte rekommenderas om produkten ska erhållas eller rostas.